Crescuti digital

Crescuti digital

Este foarte posibil să cunoaşteţi persoane cu vârsta între unsprezece şi treizeici de ani. I-aţi văzut făcând cinci lucruri deodată: trimiţând mesaje prietenilor, „downloadând” muzică, „uploadând” videoclipuri; vizionând un film pe un ecran de şase centimetri şi făcând cine-ştie-ce-altceva pe Facebook sau MySpace.

Pentru prima dată în istorie, tinerii deţin autoritatea într-un domeniu foarte important. Şi schimbă fiecare dimensiune a societăţii noastre – de la locul de muncă la pieţele economice, de la sălile de clasă la sufragerii, de la cabinele de vot la Biroul Oval. O privire fascinantă asupra Generaţiei Net, Crescuți Digital este inspirată de un studiu privat de patru milioane de dolari. Don Tapscott a intervievat mai mult de 11 000 de tineri. În locul unei adunături de „virtuozi digitali” răsfăţaţi cu memorie scurtă şi cu aptitudini sociale inexistente, autorul a descoperit o comunitate remarcabil de inteligentă care a dezvoltat metode revoluţionare de gândire, interacţionare, de muncă şi socializare. Ei sunt prima generaţie care a crescut efectiv în mediul digital – şi constituie o parte a unui fenomen cultural global care nu va dipărea prea curând. Ideea principală e următoarea: dacă înţelegeţi Generaţia Net, veţi înţelege viitorul.

Crescuți Digital ne dezvăluie: 

  • Cum procesează creierul Generaţiei Net informaţiile 
  • Şapte modalităţi de a atrage talentul tinerilor în câmpul muncii şi de a-l pune la lucru 
  • Şapte reguli pentru ca educatorii să poată capta potenţialul celor din Generaţia Net
  • Căminul 2.0.: de ce nu e nicăieri ca în noua casă
  • Cetăţenia Net: cum transformă tinerii şi internetul democraţia Era digitală este aici. Generaţia net a sosit.

Fă cunoştinţă cu viitorul! "Nu există un comentator mai informat decât Don Tapscott în privinţa transformărilor esenţiale pe care le generează era digitală." Brad Anderson, preşedinte şi CEO al companiei Best Buy "Primul ghid de orientare în lumea Generaţiei Net care ar trebui să fie citit de vizitatori şi rezidenţi deopotrivă." Nicholas Negroponte, fondator şi preşedinte al organizaţiei „Un laptop pentru fiecare copil” "O lectură esenţială pentru toţi conducătorii organizaţiilor care vor să valorifice talentul." William D. Green, preşedinte şi CEO al companiei Accenture "Don Tapscott este unul dintre cei mai mari guru ai cyber space-ului." Al Gore


Autor:
Don Tapscott

Ți-a plăcut? Transmite mai departe:
       

Exprimă-ți părerea!