Comunicarea sociala a emotiilor

Comunicarea sociala a emotiilor

Spectacolul emotiilor produce un interes considerabil. Cel care traieste o emotie se grabeste sa vorbeasca despre ea. Cei apropiati il asculta cu aviditate si transmit mai departe aceasta povestire. Astfel, episoadele emotionale individuale se propaga in grup. Ce provoaca aceasta fascinatie pentru emotie? Dar ce este o emotie? Ce functie indeplineste ea? De ce ne comunicam emotiile? Pentru a ne elibera? Cand devine traumatica o emotie? Care sunt consecintele traumei? Ne putem apara de ele prin comunicare?

Aceasta carte examineaza toate intrebarile de mai sus pe baza unei bogate documentatii stiintifice, evaluand aportul comunicarii emotiilor. De asemenea, ne ajuta sa intelegem de ce experienta emotiei stimuleaza spectaculos contactul si comunicarea sociale.

Bernard Rime este profesor la Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei a Universitatii din Louvain, cofondator al centrului de „;Emotie, cognitie si sanatate; si presedinte al International Society for Research on Emotion. Vasile Dem. ZAMFIRESCU


Autor:
Bernard Rime
Editura:
Trei

Ți-a plăcut? Transmite mai departe:
       

Exprimă-ți părerea!